Sondre – ny lærling hos oss fra juli 2022

Sondre Borgedal Larsen begynte som lærling hos Elverum Rørservice AS i slutten av juli, og det gleder oss stort at vi har en ny mann med på laget da vi nå skal i gang igjen for alvor etter sommerferien 2022.

Sondre Borgedal Larsen – ny lærling hos oss fra juli 2022

Sondre er opprinnelig fra Stor-Elvdal, og gikk i retning praktiske håndverksfag på videregående. Nå er skoletiden unnagjort, og den obligatoriske læretiden for å få fagbrev gjenstår.

Liker å reise rundt

Nå som Sondre har startet i lære hos oss kjører han selvfølgelig ikke fra Stor-Elvdal hver dag, men bor i leilighet i Elverum. Han er likevel en kar som setter pris på å være på farten:

– I skoletiden var vi utplassert hos litt forskjellige bedrifter, og jeg fant fort ut at rørleggerfaget var både interessant og variert. Jeg likte spesielt dette med at man drar ut på oppdrag – at man ikke er på samme sted og gjør den samme jobben hver dag.

Som rørlegger kan oppdraget ene dagen være å bytte varmtvannsbereder i en privat bolig. Den neste dagen jobber du kanskje med et stort prosjekt i et næringsbygg med kompleks teknologi.

Godt tatt i mot

– Jeg føler meg veldig godt tatt i mot i denne bedriften. Det har hele tiden vært en god dialog med grûnder og daglig leder Marius Olaussen, som førte frem til at jeg ble ansatt som lærling. Dette kommer til å bli bra, mener Sondre.

Den nye lærlingen setter stor pris på at kollegene lar ham få prøve seg på «ordentlige» arbeidsoppgaver med en gang. På den måten lærer han fort, til det beste for både seg selv og bedriften.

– Kollegene mine er dyktige og kunnskapsrike. Jeg syns jeg er privilegert som får mulighet lære faget på denne måten.

Norge trenger håndverkere

Som autorisert lærebedrift mener vi i Elverum Rørservice AS at vi har en forpliktelse til å bidra til å utdanne nye fagfolk. Finne pliktoppfyllende, interesserte og talentfulle unge mennesker, som har lyst til å lære fagområdet. Vi tilbyr læring via praksis, som man ikke kan tilegne seg ved skolebenken.

Uten fagfolk stopper Norge!

Sondre – ny lærling hos oss fra juli 2022