Bytt varmtvannsbereder – spar strøm.

Eldre varmtvannsberedere trekker mer strøm enn nye – og du kan spare opptil 50% på å bytte til en ny modell. I snitt går 20% av strømregningene våre til oppvarming av vann.

En gammel bereder isolert med mineralull. Her er det penger å spare på skifte den ut.
Varmetap gir bortkastet strømforbruk

Å bytte bereder kan være et aktuelt sparetiltak hvis den du har er eldre enn 15-20 år. Føles den varm på utsiden når du legger hånden på den, tyder det på at varmetapet er stort. Varmetap er det som fører til mest unødvendig strømforbruk. Vi hos Elverum Rørservice kan hjelpe deg med å vurdere om det er på tide å bytte.

Moderne beredere er isolert med skum, og disse er inntil tretti prosent bedre isolert enn om det brukes mineralull. Det kan spare deg for flere hundre kroner i året. En 200 liters bereder med skumisolasjon kan spare deg for mellom 300 og 500 kWh per år sammenliknet med en bereder som er isolert på tradisjonelt vis.

Andre momenter du bør tenke på

En gammel og sliten varmtvannsbereder kan i seg selv være en sikkerhetsrisiko i din bolig med tanke på kortslutning i det elektriske, eller potensielle vannlekkasjer. Brann og vannlekkasjer gir store skader, og med en moderne bereder er du bedre sikret mot dette.

En moderne bereder av merket OSO som vi nylig har installert i en bolig i Elverum.

Du bør også vurdere om din bereder er av riktig størrelse. Går det til stadighet tomt for varmtvann når tenåringene i husstanden dusjer, bør du installere en større bereder. Det går med langt mer strøm dersom du skal varme opp en kald tank, sammenlignet med det å vedlikeholde varmen i en større tank.

Badekar trenger mye varmtvann, og da må størrelsen på tanken tilpasses behovet man har. Anbefalt størrelse hvis du har badekar er 300 liter.

Ta kontakt med oss hvis du tenker på å bytte varmtvannsbereder, så finner vi en god løsning for deg!

Bytt varmtvannsbereder – spar strøm.